Diab söker logistiker/planerare

Har du erfarenhet av att arbeta koordinerande, administrerande eller planerande och vill arbeta med logistik i ett internationellt bolag? 

Som logistiker hos oss kommer du att jobba i ett team på 8-10 personer som bland annat ansvarar för ordermottagning och produktionsplanering, råvaruinköp, materialhantering, lager och transporter. En nära kontakt hålls till våra säljbolag runt om i världen. Som planeringsverktyg använder vi MOVEX och SWB. Jobbet innebär även att lyssna av/analysera kundernas prognoser för att tillsammans med produktionsgrupperna göra en matchande kapacitetsplanering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Planering av Diabs produktion utifrån kundorder och materialutnyttjande.
  • Ordermottagning och produktionsplanering i Movex.
  • Kontakt med Diabs säljbolag och andra Diab-enheter globalt
  • Hantering av fraktaltalternativ, tullning, leveransvillkor
  • Delta och vara drivande i förändringsarbeten och utvecklingsprojekt
  • Ta fram nya rutiner och delta i processer som berör hela företaget

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom logistik eller motsvarande relevant erfarenhet. Du har erfarenhet av MPS system, artiklar, strukturer och produktionsplanering. Vidare har du kunskap inom transportnätverk, landtransport samt sjöfrakt, förtullning. Du besitter en god nivå i Excel, har du erfarenhet från Movex är det meriterande. Koncernspråket är engelska varför svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. För att trivas med rollen gillar du att planera, koordinera och driva förbättringar.

Personliga egenskaper

Det är viktigt att du har en bra kommunikativ förmåga, då du kommer ha många kontaktytor både internt och externt. Personliga egenskaper som vi värdesätter högt är att du är noggrann, analytisk och effektiv. Du ska vara självgående och drivande och tycka om att lösa problem. Du har förmågan att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett spännande och utvecklande jobb på ett internationellt företag där du har utmärkta möjligheter att växa både personligt och karriärmässigt. Delaktighet är viktigt för oss och du kommer att få möjlighet att arbeta i olika typer av projekt. Vi är en arbetsplats som fokuserar på det positiva och ser möjligheter istället för problem. Du blir del i ett team där man har en direkt och öppen kommunikation och du får möjlighet att ta initiativ och delta med en positiv attityd.

Ytterligare information och kontaktinformation

Tjänsten är på 100%, inleds med 12 mån visstidsanställning med goda möjligheter till en tillsvidareanställning. Tillträde snarast. Du kommer att rapportera till vår Supply Chain Manager, Christian Bengtsson. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta honom på telefon: 0723-6281 59.

Välkommen med din ansökan till: hr@se.diabgroup.com

Urvalet sker löpande och annonsen kan därför stängas innan sista ansökningsdag den 16 maj 2021. Märk ansökan logistiker/planerare. 

Välkommen med din ansökan
!